Ispravljanje krive Sane


Imamo snažnu potrebu da demantujemo krive navode gospodina Svetozara Vučkovca, predsjednika Omladisnkog savjeta Prijedor, u televizijskom nastupu na RTV Prijedor 27. februara 2014. godine u emisiji „Vidimo se u studiju“.

Emisiju u cjelosti možete pogledati na ovom linku.

Osvrćući se na rad Omladinskog savjeta Prijedor, gospodin Vučkovac se kao i svaki ekonomista, pozabavio brojkama, tj. odnosom organizacija članica OSPa u prethodnoj i tekućoj godinu. U tom navodu, poseban osvrt je dat na dvije organizacije koje su „igrom slučaja“ morale biti „eliminisane“ prošle godine, zbog činjenice da se nisu vodile principima u skladu sa statutom OSPa, kao i zbog toga što se Te organizacije „bave politikom, pitanjima rata, istorijskim dešavanjima“.

Ovo uveliko kompromituje osnovne logičke principe, iz vrlo jednostavnog razloga. Trenutni organi upravljanja OSPa, u velikoj većini čini aktivni podmladak DNSa, i naravno da je kontradiktorno da neko iz DNSovske organizacije zvane Omladinski savjet Prijedor se bavi pitanjima politike, a naročita proteklog rata.

Možda bi ovo i bilo na mjestu da se konkretno naša organizacija nije sama „eliminisala“ iz organa upravljanja OSPa.Paradoksalnije je da su OSPovci izdali svoju odluku o tome kako oni odbijaju našu odluku za istupanje, i donijeli odluku o našem „eliminisanju“ iz organa upravljanja OSPa.
I na kraju, jako nam je žao što moramo da Vam saopštimo da niste bili u prilici da bilo koga „eliminišete“, s obzirom da je naša organizacija na vrijeme prepoznala Vašu nerelevantnost i nespremnost da se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima mladih, i da opravdate svoje postojanje rješavanjem problema mladih koji ne čine podmladak političkih partija. Ali kako ste samo marionete trenutne lokalne politike, od Vas nismo ni imali većih očekivanja. 

Iskreno nam je  drago što ste uspjeli iskoristiti dati medijski prostor da se u skoro svakoj rečenici zahvalite lokalnoj vlasti, da ukažete kako lokalna vlast prepoznaje probleme mladih,  i kako lokalna vlast stoji iza Vas, te prepoznaje značaj Vašeg postojanja u našem gradu.

Comments

Popular Posts