Skip to main content

PRIJAVI SE NA REGIONALNI "KAMP KOZARAC 2023"

 Centar za mlade "KVART" vas poziva na četrnaesti regionalni Kamp Kozarac 


Zadovoljstvo nam je pozvati vas na četrnaesti "Kamp Kozarac" koji okuplja mlade osobe iz Bosne i Hercegovine i regiona. 

Na kamp mogu da se prijave osobe od 16 do 30 godina starosti.
Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama, ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno, a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. 
Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. 

Šestodnevni program kroz pomenute teme realizovaćemo posjetama mjesta stradanja, ali i kroz interaktivne razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.

LOKACIJA: Kozarac, Prijedor, BiH

Trajanje kampa: 03.07.-08.07.2023.

Link za prijavu: LINK ZA PRIJAVU

Prijave traju do 27.06.2023.

Prijavljenim učesnicima/ama koji budu primljeni na ovogodišnji kamp će biti poslani dnevni red i sve logističko- tehničke informacije do 30. juna 2023. godine. 

Smještaj, putni troškovi i hrana su obezbjeđeni od strane organizatora.

Za sva pitanja, nedoumice i informacije obratite se na mejl: czmkvart@gmail.com

Srdačan pozdrav i očekujemo vaše prijave :)

Comments

Popular posts from this blog

Poziv za učešće na Antifašističkom kampu 2023.

Centar za mlade Kvart organizuje Antifašistički kamp na Kozari i tim povodom poziva sve zainteresovane antifašistički orijentisane mlade osobe da se prijave. Kamp će se održati od 1. - 6. avgusta u Kozarcu (Prijedor), a pravo učešća imaju sve osobe iz Bosne i Hercegovine dobne starosti od 18 do 30 godina. Učesnice i učesnici će kroz šestodnevni program kampa proći mnogobrojne radionice, predavanja, obilaske spomenika, učestvovati u diskusijama, bolje će se upoznati sa političkom snagom antifašizma danas i ulogom mladih u revoluciji. Link za prijavu:   LINK ZA PRIJAVU Prijave su otvorene do 28.07.2023. Za sva pitanja i informacije pišite na  czmkvart@gmail.com   Odabrani učesnici i učesnice će biti obaviješteni najkasnije 24 časa nakon isteka roka za prijave. Troškove puta, smještaja i hrane snosi Centar za mlade Kvart. Očekujemo vaše prijave!

Poziv za "Malu Školu Kritičkog Promišljanja Prošlosti"

  Da li vjerujete svemu što učite u školi? Zanima li vas i druga strana prošlosti? Koliko vas je obrazovanje podsticalo na kritičko mišljenje i kako politika utiče na to što učite? Ukoliko želite da propitate ova pitanja, prijavite se za učešće na  "Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti"  koja će se održati od  27. - 29.10.2023. godine. u Prijedoru. Pravo na učešće imaju osobe sa područja Bosne i Hercegovine, starosti  od 16 do 30 godina.  Krajnji rok za prijave: 23.10.2023 . "Malu školu  kritičkog propitivanja prošlosti" organizuje Centar za mlade "Kvart" uz podršku  National Endowment for Democracy.  Učesnici/ce će kroz dvodnevnu radionicu imati priliku da se upoznaju sa osnovnim teorijskim konceptima tranzicione pravde, društvenim iskustvima prevazilaženja traumatične prošlosti, razvijanjem kritičkog razmišljanja prema društveno-političkim dešavanjima u prošlosti te kako pojedinac/ka mogu da doprinesu navedenim procesima.  Odabrani uče