Skip to main content

Dvodnevni trening digitalnog marketinga


Centar za mlade KVART i portal Zamisli.ba su u sklopu projekta ’’Political web platform for the youth’’ organizovao dvodnevni trening digitalnog marketinga, SEO optimizacije, Instagram, Facebook i e-mail oglašavanja 22. i 23. decembra 2018. godine.

Na ovom treningu aktivno su učestvovale/i 12 učesnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine.
Cilj ovakve edukacije je bilo osposobljavanje učesnika/ca za što efikasnije korištenje digitalnih sredstava oglašavanja, kao i optimizacije rezultata na internet pretraživačima. Poseban interes prisutnih izazvalo je oglašavanje na društvenim mrežama kao osnovnim savremenim kanalima komunikacije.

Trening je osmislio i vodio Robert Dacešin ispred Moje digitalne akademije iz Banja Luke.
Učesnici i učesnice su odmah iskazali/e zadovoljstvo stečenim teorijskim i praktičnim znanjem, te je u određenim segmentima satnica samog treninga produžena sa ciljem dublje razmjene znjanja između trenera i svih prisutnih.

Nažalost, broj učesnika i učesnica je bio ograničen zbog prostornih i finansijskih kapaciteta i Centar za mlade KVART nije bio u mogućnosti da primi sve koji/e su se prijavili za ovaj trening. Iz ovoga zaključujemo da je interes za ovakve i slične edukacije veliki, te da je potrebno ponuditi više ovakvih sadržaja sa ciljem edukovanja zainteresovanih.

CZM KVART i portal Zamisli.ba će nastaviti raditi na produkciji znanja kao i produkciji autorskih tekstova građana i građanki o različitim temama koje se tiču svih nas.
Ovaj trening je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders-a.


Comments

Popular posts from this blog

POZIV ZA UČEŠĆE NA REGIONALNOM KAMPU "Kozarac 2019"

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Centar za mlade  ”Kvart” iz Prijedora vas pozivaju na deseti regionalni kamp  ”KOZARAC 2019″.
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na deseti  regionali kamp ”Kozarac 2019” koji okuplja mlade osobe iz regiona i cijele BiH. Na kamp se mogu prijaviti osobe starosti od 16 do 26 godina. Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. Šestodnevni program kroz pomenute teme realizovati ćemo posjetama mjesta stradanja ali i kroz interaktive razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.

Lokacija : Kozarac, Prijedor, BiH.
Period: Od 28. juna do 03. jula  2019. godine.

Prijave za učešće slati do 15. juna 2019. godine na mail: kampkozarac2019@gmail.com!
Prijavljenim učesnic…

Poziv za prijavu na "Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti".

Da li vjerujete svemu što učite u školi?  Zanima li vas i druga strana prošlosti? Koliko vas je
obrazovanje podsticalo na kritičko mišljenje i kako politika utiče na to što učite?
Ukoliko želite da propitate ova pitanja, prijavite se za učešće u trećoj po redu "Maloj školi kritičkog propitivanja prošlosti" koja će se održati od 22. - 24. februara 2019. godine. Pravo na učešće imaju osobe starosti od 18 do 26 godina.Ukupan broj planiranih učesnika/ca je 10. 
Krajnji rok za prijave: 17.02.2019. do 18:00.
"Malu školu  kritičkog propitivanja prošlosti" organizuje Centra za mlade "Kvart" uz podršku  National Endowment for Democracy.   Učesnici/ce će kroz dvodnevnu radionicu imati priliku da se upoznaju sa osnovnim teorijskim konceptima tranzicione pravde, društvenim iskustvima prevazilaženja traumatične prošlosti, razvijanjem kritičkog razmišljanja prema društveno-političkim dešavanjima u prošlosti te kako pojedinac/ka mogu da doprinesu navedenim procesima. 
Od…

Poziv za učešće u studijskoj posjeti Vukovaru

Centar za mlade ''Kvart'' poziva mlade ljude iz Prijedora i okoline da se pridruže studijskoj posjeti Vukovaru.  
Posjeta je planirana za 22. i 23. mart! Vrijeme polaska je 22. marta u 14 časova sa planiranim noćenjem u Vukovaru. Povratak je planiran u subotu, 23. marta u poslijepodnevnim časovima. 
Svi/e zaniteresovani/e za posjetu mogu pisati na mail: czmkvart@gmail.com sa naznakom "Studijska posjeta Vukovaru"
Troškove prevoza, noćenja, hrane i osvježenja pokriva Centar za mlade Kvart.
Detaljnije informacije i program šaljemo nakon vaše prijave!
Srdačno,
CZM ''Kvart''