Skip to main content

Dvodnevni trening digitalnog marketinga


Centar za mlade KVART i portal Zamisli.ba su u sklopu projekta ’’Political web platform for the youth’’ organizovao dvodnevni trening digitalnog marketinga, SEO optimizacije, Instagram, Facebook i e-mail oglašavanja 22. i 23. decembra 2018. godine.

Na ovom treningu aktivno su učestvovale/i 12 učesnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine.
Cilj ovakve edukacije je bilo osposobljavanje učesnika/ca za što efikasnije korištenje digitalnih sredstava oglašavanja, kao i optimizacije rezultata na internet pretraživačima. Poseban interes prisutnih izazvalo je oglašavanje na društvenim mrežama kao osnovnim savremenim kanalima komunikacije.

Trening je osmislio i vodio Robert Dacešin ispred Moje digitalne akademije iz Banja Luke.
Učesnici i učesnice su odmah iskazali/e zadovoljstvo stečenim teorijskim i praktičnim znanjem, te je u određenim segmentima satnica samog treninga produžena sa ciljem dublje razmjene znjanja između trenera i svih prisutnih.

Nažalost, broj učesnika i učesnica je bio ograničen zbog prostornih i finansijskih kapaciteta i Centar za mlade KVART nije bio u mogućnosti da primi sve koji/e su se prijavili za ovaj trening. Iz ovoga zaključujemo da je interes za ovakve i slične edukacije veliki, te da je potrebno ponuditi više ovakvih sadržaja sa ciljem edukovanja zainteresovanih.

CZM KVART i portal Zamisli.ba će nastaviti raditi na produkciji znanja kao i produkciji autorskih tekstova građana i građanki o različitim temama koje se tiču svih nas.
Ovaj trening je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders-a.


Comments

Popular posts from this blog

POZIV ZA UČEŠĆE NA ANTIFAŠISTIČKOM KAMPU

  Centar za mlade Kvart organizuje   Antifašistički kamp   na Kozari i tim povodom poziva sve zainteresovane antifašistički orijentisane mlade osobe da se prijave. Kamp će se održati od  1. do 6. jula na Mrakovici (Kozara),  a pravo učešća imaju sve osobe iz  Bosne i Hercegovine  dobne starosti od  18 do 30 godina . Učesnice i učesnici će kroz šestodnevni program kampa proći mnogobrojne radionice, predavanja, obilaske spomenika, učestvovati u diskusijama, bolje će se upoznati sa političkom snagom antifašizma danas i ulogom mladih u revoluciji. Prijave možete slati na  czmkvart@gmail.com  do 23. juna 2021 . Odabrani učesnici i učesnice će biti obaviješteni najkasnije 48 časova nakon isteka roka za prijave. Troškove puta, smještaja i hrane snosi Centar za mlade Kvart. Takođe, organizator kampa će pratiti preporučene epidemiološke mjere i osigurati bezbjednost učesća na kampu, obezbijediti maske i sredstva za dezinfekciju, te će biti osiguran prostor za distancu i siguran rad. Očekujemo v

POZIV ZA UČEŠĆE NA ANTIFAŠISTIČKI KAMP

  Centar za mlade Kvart organizuje Antifašistički kamp na Kozari i tim povodom poziva sve zainteresovane antifašistički orijentisane mlade osobe da se prijave. Kamp će se održati od 6. do 11. novembra na Mrakovici (Kozara), a pravo učešća imaju sve osobe iz Bosne i Hercegovine i Srbije dobne starosti od 18 do 30 godina . Učesnice i učesnici će kroz šestodnevni program kampa proći mnogobrojne radionice, predavanja, obilaske spomenika, učestvovati u diskusijama, pripremati uličnu akciju, bolje će se upoznati sa političkom snagom antifašizma danas i ulogom mladih u revoluciji. Prijave možete slati na czmkvart@gmail.com do 30. oktobra 2020. Odabrani učesnici i učesnice će biti obaviješteni 24 časa nakon isteka roka za prijave. Troškove puta, smještaja i hrane snosi Centar za mlade Kvart. Takođe, organizator kampa će pratiti preporučene epidemiološke mjere i osigurati bezbjednost učesća na kampu, obezbijediti maske i sredstva za dezinfekciju, te će biti osiguran prostor za distancu i sig

Nagradni konkurs: Da li su ljudska prava samo slovo na papiru?

  Jedan od prvih članova deklaracije o ljudskim pravima glasi: Svakome pripadaju sva prava i slobode utvrđene u ovoj Deklaraciji bez razlike bilo koje vrste kao što je rasa, boja kože, pol, jezik, vjeroispovijest, seksualno opredjeljenje, politično ili drugo mišljenje, nacionalno ili društveno porijeklo, imovina, rođenje ili drugi statusi. Takođe, ne smije se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili međunarodnog statusa zemlje ili područja kom neka osoba pripada, bilo da je to područje nezavisno, pod starateljstvom ili mu je na neki drugi način ograničen suverenitet.   Ključne vrijednosti ljudskih prava su: -ljudsko dostojanstvo -jednakost -sloboda -poštovanje -nediskriminacija -tolerancija -pravda -odgovornost   Iako su ove vrijednosti univerzalne ili bi trebalo da budu, u Bosni i Hercegovini se građani i građanke svakodnevno susreću sa oduzimanjem dostojanstva i osnovnih ljudskih prava. Pravda je teško dostižna ili je nepostojeća, a osobe i instituc